In de 3D verbeelding van de jaren ’50 wijk zijn een aantal gezichtspunten op de woontoren van zeven bouwlagen op straatniveau opgenomen. Onder meer een impressie van het uitzicht vanaf het Westeinde op de dijk over de Waal, en vanaf de Drost IJsermansingel.

Wat opvalt is dat op deze perspectieftekeningen een groot aantal bomen aanwezig is die vol in blad staan. De woontoren wordt grotendeels verborgen door deze bomen of  door het gekozen gezichtspunt. Door alle bomen valt bijna niet meer op wat een enorm kolos woningcorporatie Mozaïek Wonen samen met de gemeente Zuidplas op deze plek wil realiseren.

3D verbeelding van de woontoren Moordrecht.

In onze eigen 3D verbeelding welke we gemaakt hebben aan de hand van echte data kunnen we de bomen weghalen. We zien dan de woontoren in volledige omvang, en kunnen het kolossale gebouw vanuit verschillende gezichtspunten op straatniveau bekijken. In de winter, wanneer de bomen hun blad kwijt zijn, zal de woontoren goed te zien zijn, en is de impact van de woontoren op het dorpsgezicht groot.

Bekijk de woontoren vanuit verschillende gezichtspunten en de resultaten van deze analyse.

Wil je een snapshot vanuit jouw woning of een andere plek in de omgeving? Stuur dan een berichtje via het contactformulier of laat een reactie achter op dit artikel.

N.B. We werken aan het beschikbaar maken van de 3D interactieve visualisatietool van de woontoren Moordrecht.

laat een reactie achter