Uiteindelijk zijn pas in 2020 de keuzes voor de participatie rond herontwikkeling van de Jaren ’50 wijk in Moordrecht gemaakt. Mozaïek Wonen en gemeente Zuidplas hebben samen in april 2020 het communicatie- en participatieplan ‘opgeschoond’, zo blijkt uit documenten die door gemeente Zuidplas zijn openbaargemaakt.

COPRODUCEREN is geschrapt uit het communicatieplan van 2016, en enkel RAADPLEGEN en INFORMEREN van bewoners en omwonenden bleef over. Mozaïek Wonen was al ver gevorderd met de plannen en wilde waarschijnlijk met ‘de weg van de minste weerstand’ tempo maken. Helaas hebben Mozaïek Wonen en gemeente Zuidplas dit verkeerd ingeschat: bewoners en omwonenden zijn slecht of niet geïnformeerd, voelen zich niet gehoord, en van draagvlak voor het plan onder de inwoners van Moordrecht is geen sprake.

In april 2020 is het communicatie- en participatieplan voor de herontwikkeling van de Jaren ’50 wijk Moordrecht ‘opgeschoond’.

Wethouder informeert raad onjuist over participatie

In de raadsvergadering van 1 december 2021 was wethouder Hordijk heel stellig: Mozaïek Wonen heeft in 2012 al de keuzes RAADPLEGEN en INFORMEREN gemaakt voor de participatie rond de herontwikkeling van de Jaren ’50 wijk in Moordrecht. Dit was voor zijn tijd als wethouder, aldus Hordijk.

Nu blijkt dus dat wethouder Hordijk de raad op dit punt onjuist heeft geïnformeerd. Op de website van VVD Zuidplas en LinkedIn van Hordijk is te lezen dat Hordijk vanaf 2014 wethouder in Zuidplas op onder meer de portefeuilles Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting.

Tijdens zijn wethouderschap is rond 2016 het eerste communicatie- en participatieplan door Mozaïek Wonen opgesteld met keuze voor RAADPLEGEN, INFORMEREN en COPRODUCEREN. Onder zijn bestuur en verantwoordelijkheid hebben Mozaïek Wonen en ambtenaren van gemeente Zuidplas samen het communicatie- en participatieplan in april 2020 ‘opgeschoond’.

Zo wordt de raad weer op het verkeerde been gezet rond de planvorming en participatie van de Jaren ’50 wijk in Moordrecht.

Bekijk hieronder het videofragment van de raadsvergadering van 1 december 2021.

Wethouder Hordijk over de participatie Jaren ’50 wijk Moordrecht in de raadsvergadering van 1 december 2021.

laat een reactie achter