Afgelopen woensdag hebben wij een inhoudelijk gesprek over de plannen voor de Jaren ’50 wijk Moordrecht met gemeente Zuidplas en Mozaïek Wonen gehad. Hierin hebben wij ook ons alternatief plan kort toegelicht. Wij zijn geen stedenbouwkundigen of architecten, maar zien dit alternatief als vertrekpunt voor een dialoog met alle belanghebbenden om het huidige plan te verbeteren.

Wij hebben aangegeven dat naar onze mening het huidige plan ambitieuzer en socialer kan. Mozaïek Wonen heeft aangegeven niet open te staan voor een alternatief. Gemeente Zuidplas wil ons plan laten beoordelen door de gemeentelijke stedenbouwkundige, maar de gemeente heeft wel aangegeven door te gaan met de huidige planvorming.

Wij willen graag samen werken aan een beter en socialer plan voor de Jaren ’50 wijk Moordrecht. Een plan dat aansluit bij de kaders en richtlijnen van de Nota van Uitgangspunten, maar toch recht doet aan het (rijksbeschermde) dorpsgezicht van Moordrecht. Wij zijn er van overtuigd dat de extra tijd die we nu samen besteden wordt teruggewonnen bij de besluitvorming rond bestemmingsplan en omgevingsvergunningen.

Ons alternatief plan als vertrekpunt voor een dialoog om samen te werken aan een beter en socialer plan voor de Jaren ’50 wijk Moordrecht.

Eén gedachte over “Wij willen samen werken aan een beter plan”

  1. Joke Verdoold

    Los van de feiten dat jullie uitgangspunten prima zijn en Mozaiek en de gemeente niet staan te trappelen voor dit plan (waarschijnlijk voor geen enkel ander plan dan het hunne), als jullie echt voor een socialer en beter plan staan, denk ik dat het inderdaad stukken beter kan dan jullie nu hebben gepresenteerd. Als jullie serieus van gedachten willen wisselen over het socialer en het beter, dan kunnen jullie altijd contact met deze ex-bewoonster Schielandstraat op nemen.

laat een reactie achter