In de 3D verbeelding Jaren ’50 wijk Moordrecht van Mozaïek Wonen geeft de woontoren van 21 meter hoog een schaduw van slechts enkele meters op het parkje achter het oude Raadhuis Vivere. We hebben aan de hand van de website SunCalc.org onderzocht bij welke datum en tijd deze schaduw hoort. Conclusie: deze zonnestand komt niet voor in Moordrecht.

Omdat we graag inzicht willen in de schaduwgebieden van de woontoren van 7 bouwlagen en aangrenzend woonblok van 4 bouwlagen, hebben we met een eigen ontwikkelde tool de schaduwgebieden berekend. Resultaat is dat de woontoren Moordrecht wel degelijk een schaduw werpt op de jaren ’50 wijk.

Schaduwanalyse woontoren 21 meter hoog voor (1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober) o.b.v. gebouwcontouren en -lagen stedenbouwkundig plan Mozaïek Wonen.

Bekijk het resultaat van onze analyse en beoordeel zelf de impact van de schaduw van dit gebouw op de omgeving.

Wil je een snapshot voor een bepaalde datum of tijd? Stuur dan een berichtje via het contactformulier of laat een reactie achter op dit artikel.

2 gedachten over “Woontoren Moordrecht werpt schaduw op jaren ’50 wijk”

 1. Ingrid Bergstein-Poot

  Sanare Zorg & Welzijn huurt het Raadshuis. Uit de schaduwberekening merk ik op dat ons terras waar onze bewoners en daggasten vertoeven volledig in de schaduw komt te liggen in de lente en zomer. dat zou een hele slechte ontwikkeling zijn omdat dit feitelijk onze hele tuin is. De rest van ons terrein is parkeerplaats. Het park is voor ons slecht toegankelijk en bovendien kunnen wij dan geen toezichthouden.

  1. Bianca

   Ik sluit mij aan bij de reactie van mevrouw Ingrid Bergstein-Poot. Mijn vader woont tot nu toe met heel veel plezier in Moordrecht, Vivere.
   Zodra het kan zit mijn vader graag buiten, op het rustige terras van zijn woonplek. Door lichamelijke beperkingen is dit voor hem zeer noodzakelijk om te genieten van de bomen, vogels, flora en fauna van het omliggende park. En ook het vrolijke geluid van spelende kinderen in het park.
   Ik mag toch hopen dat de gemeente Moordrecht rekening houdt met de invulling van de laatste jaren van mijn vader en zijn medebewoners.

   Bianca Krapels-de Leeuw

laat een reactie achter