Aan de hand van open overheidsdata analyseren we de ruimtelijke plannen voor Moordrecht. Hieronder staat een lijst met analyses die we momenteel uitvoeren of afgerond hebben.

Analyse afgerond Analyse afgerond   Analyse in uitvoering Analyse in uitvoering Analyse gepland, maar nog niet in uitvoeringAnalyse gepland, maar nog niet in uitvoering

Analyse afgerond Globale impact woontoren op dorpsgezicht

Wat is de visuele impact van een woontoren van een 21 meter op het dorpsgezicht van Moordrecht? Hoe verhoudt deze woontoren zich tot de omliggende gebouwen en het terrein? In deze analyse maken we een interactieve 3D visualisatie op basis van echte (geo)data om het dorpsgezicht met woontoren vanuit verschillende gezichtspunten te kunnen bekijken. Lees en bekijk hier het resultaat.

Analyse afgerond Schaduw woontoren op omgeving

In Nederland komt de zon op in het oosten en gaat onder in het westen. In hoeverre zorgt de woontoren van 21 meter voor de schaduw op de woningen in de jaren ’50 wijk Moordrecht? In deze analyse berekenen en visualiseren we de schaduw van de woontoren op de omliggende woningen door het jaar heen. Resultaat verwacht begin april. Lees en bekijk hier het resultaat.

Analyse in uitvoering Bouwen op rand dorpsgezicht in Nederland

Nederland telt ongeveer 400 rijksbeschermde stads- en dorpsgezichten. Hoe vaak komt het voor dat een gemeente een gebouw van meer dan 5 bouwlagen op de rand van een rijksbeschermd stads- of dorpsgezicht realiseert? In deze analyse zetten we de gebouwen met een hoogte van meer dan 15 meter en bouwjaar na 2000 af tegen 50- en 150-meter zones om rijksbeschermde stads- en dorpsgezichten in Nederland.

Analyse in uitvoering Kwaliteit 3D verbeelding jaren ’50 wijk Moordrecht

3D visualisaties van ruimtelijke plannen geven vaak een mooie indruk van hoe het er uit zou kunnen gaan zien. Maar in hoeverre verleiden en misleiden deze 3D verbeeldingen inwoners en bestuurders? In deze analyse onderzoeken we de kwaliteit van de 3D verbeelding van de jaren ’50 wijk Moordrecht.

Analyse gepland, maar nog niet in uitvoering Zichtbaarheid woontoren vanuit wijde omgeving

De ontwerp omgevingsvisie 2040 voor de gemeente Zuidplas beschrijft dat Moordrecht twee herkenningspunten heeft: de Dorpskerk en de Watertoren. Wordt de woontoren van 21 meter het nieuwe derde herkenningspunt van Moordrecht? In deze analyse onderzoeken we de zichtbaarheid de woontoren in de wijde omgeving.

Analyse gepland, maar nog niet in uitvoering Gedetailleerde 3D visualisatie jaren ’50 wijk Moordrecht

Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden. In deze analyse maken we een gedetailleerd 3D model op basis van echte data om de impact van de plannen voor de jaren ’50 wijk Moordrecht goed en juist in beeld te brengen.